• Dorpsstraat 15a
  • 5846AB Ledeacker

Kerlite Tegels

Kerlite tegels stijgen in populariteit. Het werd gezien als hét nieuwe product binnen de keramiek. Naast het voordeel dat Kerlite tegels in grote formaten verkrijgbaar zijn, laten Kermite tegels ook weinig zichtbare voegen achter. Kerlite is als het ware een door glasfiber op de rug versterkte plaat. De Kerlite tegels kunnen ook op een bestaande tegelvloer geplaatst worden.

MST Tegelwerken is gespecialiseerd in het verwerken van Kerlite tegels. Er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van het uiterlijk van de tegels.

Toiletten 

Kerlite tegels zijn bijzondere keramische tegels van slechts 3 millimeter dik, met de eigenschappen van het fijnste porselein. Kerlite is veelzijdig en makkelijk te gebruiken, en daarmee is deze innovatieve en prachtige tegelserie één van de populairste tegels van dit moment. Kerlite tegels zijn dunne tegels, hét nieuwe product in keramiek. Ze worden gemaakt in platen van slechts 3 mm en 3,5 mm dik. De 3,5 mm dikke platen zijn ook wel bekend als Kerlite Plus. Bij Kerlite Plus is er gebruik gemaakt van verstevigend glasvezel. Dit innovatieve materiaal is oorspronkelijk ontworpen om aan de eisen van de moderne architectuur te kunnen voldoen. Kerlite is lichter dan aluminium, harder dan steen en flexibeler en handelbaarder dan de andere type keramische tegels. Kerlite tegels zijn geschikt om direct op de oude tegelvloer te plaatsen. Hierdoor bespaard u zichzelf sloop- en breekwerk.

Bewerking
Kerlite tegels zijn makkelijk te snijden met een glassnijder of diamantschijf doordat het materiaal zo dun is. De randen van de tegels kunnen handmatig afgewerkt worden met schuurpapier of een schuurspons. Door er lichtjes overheen te gaan wordt een gebroken of afgeschuind effect gecreëerd.